Menu

LOKALE FODBOLDKLUBBER I NYT STORT SAMARBEJDE

image På billedet ses Tv. Talentchef Jonas Nielsen – og Th. Formand i Vemmelev Fodbold Steen Andersen, da Vemmelev tilsluttede sig efter fællesbilledet blev taget.
Jørgen Dahl Jensen
17. september 2021 kl. 22:40

Siden slutningen af ​​2019 har der været arbejdet med at etablere et ambitiøst klubnetværk på Vestsjælland, med formålet at løfte fodbolden i regionen for både børn, bredde og elite på ungdomssiden  - og det er endelig lykkedes, lyder det nu fra områdets klubber.

Vestsjælland er det område i Danmark med færrest fodboldspillere ift. antal indbyggere. Derfor er det fælles mål for klubberne i området, at rekruttere flere fodboldspillere, og fastholde de unge mennesker længere i sporten - og det er klubberne nu gået sammen om.

Der er allerede søsat mange initiativer i klubberne, bl.a. DBUs koncept ”Bold & Bevægelse ” for de 2-4 årige, for at få flere børn til at starte i klubberne, men klubberne er eneste om, at der kan gøres endnu mere-og derfor er netværket vigtigt, lyder det i den udsendte meddelelse fra de samarbejdende klubber.

Samarbejde skal give muligheder
Netværksaftalerne indeholder gensidige fordele og udviklingsmuligheder for alle klubber i netværket.
Her kan bl.a. nævnes at ungdomsspillere i netværksklubberne deltager i fælles børnestævner, inspirerende fælles oplevelser i forbindelse med divisionskampe, netværksmøder, officiel træneruddannelse, praktikant trænerudvikling, eksponering og meget mere.

Det er samtidig en del af aftalerne, at klubberne skal samarbejde om at udvikle SBIs talentmiljø, så der fortsat i fremtiden er en elitefodbold på Vestsjælland, som giver de vestsjællandske talenter mulighed for at forfølge deres drømme og evt. være attraktiv for deltagelse på DBU's Talentcenter og de største klubber i Danmark.Positiv modtagelse
Klubnetværket har fået en yderst positiv modtagelse og indeholder allerede aftaler mellem de lokale klubber B.73 Slagelse, Høng GF, Skælskør B&I, Sørby Fodbold, FC Storebælt, FS Hashøj, Sorø Freja, Vemmelev Fodbold og Slagelse B&I. Og de deltagende klubber håber at flere vil følge trop i de kommende måneder.

Slagelse B&I vil som DBU licensklub være central i flere aktiviteter for både børn og trænere fra netværksklubberne, og rolle man i Slagelse B&I meget gerne påtager sig.

Vi glæder os til at skabe oplevelser for de vestsjællands børn på Harboe Arena Slagelse. Der er planer om, at netværksklubbernes børn kan prøve at følge SBIs divisionshold på banen eller være bolddrenge, og så vil der til foråret komme forkampe, hvor lokale drenge spiller 3-mands kampe på stadionbanen inden en divisionskamp. ”Lyder det fra Talentchef Jonas Nielsen, der tilføjer“ I gamle dage var samarbejdet for ensidigt, hvor fokus alene var på, at de bedste spillere skulle til regionens største klub. For os er det vigtigt, at børnene bliver så længe som overhovedet muligt i deres nærmiljø, for børnefodbold handler ikke om hverken bredde eller elite - det handler om fodbold for børn.

Det handler om en god start på fodboldlivet
I SBI er de meget stolte af at se, hvor mange spillere fra netværksklubberne, som løfter sig på et højere niveau og for eksempel spiller Liga-fodbold. Det gør de i følge SBI fordi de har fået en god start på fodboldlivet hjemme i deres respektive klubber.

Små årgange, færre hænder og knappe ressourcer kan være en daglig udfordring i mange fodboldklubber, men dette skal Klubnetværket Vestsjælland være med til at rette op på

Dialogen mellem de deltagende klubber skal sikre at det enkelte barn spiller fodbold hvor det er bedst og mest givende. Både på det rigtige niveau, og i den rigtige klub. Og måske endda træne og spille kampe med børn fra andre klubber, hvor det kan give mening. Det er vigtigt, at de unge mennesker på gulvet ikke forsøger at fastholde dem positive i sporten ”lyder det fra Jonas Nielsen, Slagelse B&I.

Også i Høng deler man begejstringen for netværket

Vi er meget glade for at deltage i netværket. Vi bakker det op, vil gerne præge tingene herfra, og har senest set til dygtige U14-spillere tage skridtet fra Høng til Slagelse for at prøve sig af på liganiveau, ”lyder det fra den mangeårige ungdomsleder- og træner i Høng GF, Søren Nielsen , der supplerer

Så vi glæder os til fortsættelsen, også på tværs mellem de andre klubber. Vi har alle meget at byde ind med og lære af hinanden ”.

Luk